Kryptovalutor

Litecoin (LTC) leder large-cap av Bitcoins bryter $11,000

Litecoin — länge förebådade som “digital silver” till Bitcoin — led av i gränsen crypto marknaden denna vecka som DeFi boom, dåliga ekonomiska utsikterna i traditionella marknader, och ökningen av guld utlöst något av en crypto köra.

Litecoin en “ledande indikator

Grundaren Charlie Lee påpekat att den digitala valutan var en gång ledande tillsammans med Bitcoin, befästa sin starka efterfrågan och använda även som nyare polletter syftar till att rubba status quo.

För en del i marknaden, Litecoin har historiskt sett fungerat som en ledande indikator för Bitcoin priser (en som går före BTC i stället för “släpar” pioneer).

Willy Woo, en framstående aktör och på-kedjan analytiker, pekade denna aspekt i en tweet i April. Samtidigt konstaterade han att “LTC har en vana av att leda BTC:”

Och samtidigt inte se att modellen sedan, hans senaste tweet föreslog crypto marknaden hade vänt hausse:

“Alts skummande, ETH att få en An medvind, volatilitet återvänder, BTC mempool topp, BTC, txs igensättning, allt detta är bra tecken för de kommande månaderna.”

Med gårdagens 15 procent vinst bland alla large cap-cryptocurrencies jämfört med Bitcoin 7 procent, den modell för Litecoin att vara en ledande indikator verkar fortfarande hålla weightage.

Litecoin tekniska utvecklingen som skiljer det från Bitcoin

Grundades 2011, Litecoin var en tidig Bitcoin spin-off (den första så kallade altcoin). I tekniska termer: det är identiskt med den senare men har en kortare blocket tid, en större marknad cap, och en annan hash-algoritm (scrypt, istället för Bitcoin är SHA-256).

I Maj 2017, Litecoin blev den första av de topp 5 (av market cap) cryptocurrencies att anta Segregerade Vittne. Senare i Maj samma år, den första Blixten Nätverk transaktionen slutfördes genom Litecoin, överföra 0.00000001 LTC från Zürich till San Francisco på under en sekund.

Men trots dessa framsteg, många i crypto industrin föreslår Litecoin är en Bitcoin-imitatör, med några nya egna uppfinningar.

Det kan snart ändras: Litecoin är MimbleWimble testnet är på väg, med utvecklarna förväntar sig att skicka den i September 2020.

Som CryptoSlate tidigare rapporterats, MimbleWimble fokuserad testnet lanserar i September 2020 och är en av de mest efterlängtade funktioner för den bredare Litecoin ekosystem.

Men mempool logik för att genomföra MimbleWimble på Litecoin har vänt ut ett område som är “lite mer komplicerad” än tidigare förväntat, sade utvecklare i juni uppdatering.

Som sagt, lead developer för integration David Burkett bekräftat MimbleWimble genomförandet är på rätt spår, med juli att se inledande block ladda ner, augusti planeras för Kedjan reorg logik, och September med Aktivering logik och lanseringen av test-net

Litecoin, som för närvarande är rankad #8 av börsvärde, är ner 2.34% under de senaste 24 timmarna. LTC har ett börsvärde på $3.59 B med en 24-timmars volym på $2.68 B.

Litecoin Pris Diagram

Gillar du vad du ser? Prenumerera för dagliga uppdateringar.
Source link

Kryptovalutor